Webinaari: Yksinäisyys ja ostrakismi – tutkimuksen merkitys yhteiskunnallisen haasteen taklaamisessa

Right to Belong -konsortio järjestää Kasvatustieteen päivien yhteydessä kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin tutkimuksen merkityksestä suuren yhteiskunnallisen haasteen ratkomisessa.

Aika: 20.11. klo 14-16
Paikka: Verkossa

Tilaisuudessa kuullaan miten tietoa yksinäisyydestä kerätään, miten yksinäisyyttä tutkitaan ja millaisia tutkimusperustaisia interventioita yksinäisyyden vähentämistyössä on käytössä. Webinaarissa keskustellaan myös tutkimustiedon hyödyntämisestä kansallisessa vaikuttamistyössä ja päätöksenteossa. Ohjelmaan on sisällytetty aikaa yleisön kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen ilmoittautumislomakkeella.

Webinaari on suunnattu kaikille yksinäisyystutkimuksesta sekä tutkimuksen yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille tutkijoille ja opiskelijoille, päättäjille sekä työelämätoimijoille.

Puhujina kuullaan mm. Right to Belong -tutkijat Niina Junttila, Susanna Kortesluoma, Heini Saarimäki, Suvi-Sadetta Kaarakainen ja Maria Lähteenmäki. Lisäksi kuullaan eduskunnan yksinäisyyden ja ostrakismin vähentämisen strategiatyöryhmän puheenjohtajaa Eeva-Johanna Elorantaa sekä asiantuntijajäsentä, opetusneuvos Pia Kola-Torvista.

 

Webinaarin ohjelma:

14:00 Tervetuloa
14:05 Onko Suomessa yksinäisiä? Yksinäisyyden ja ostrakismin prevalensseja, professori Niina Junttila
14:15 Yksinäisyystutkimuksen monet muodot. Tässä osiossa kuullaan, miten tietoa yksinäisyydestä kerätään ja millä eri tavoin ilmiötä voidaan tutkia. Right to Belong –tutkimushankkeen tutkijat kertovat, millaisia tutkimusmenetelmiä ja -aineistoja he käyttävät yksinäisyystutkimuksessa. Lisäksi kuullaan, millaisten tutkimusperustaisten menetelmien avulla yksinäisyyttä on jo pyritty vähentämään.
15:00 Kysymykset ja keskustelu
15:20 Tutkimustietoa päätöksentekoon – miten syntyy Osallistujien Suomi -strategia ja toimenpidesuunnitelma? Tässä osiossa kuullaan ajankohtainen esimerkki siitä, kuinka tutkimustietoa on hyödynnetty kansallisen muutoksen aikaansaamiseksi. Eduskunnan yksinäisyyden ja ostrakismin vähentämisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta ja asiantuntijatyöryhmän jäsen, opetusneuvos Pia Kola-Torvinen kertovat Osallistujien Suomi -strategian taustoista, lähtökohdista ja tavoitteista sekä esittelevät toimenpidesuunnitelmaa.
15:40 Kysymykset ja keskustelu
16:00 Kiitos!